Sloep huren Sneek

Ben je op zoek naar een leuke manier om de omgeving van Sneek te verkennen? Dan is het huren van een sloep zeker iets voor jou!

Met een eigen boot kun je op je eigen tempo de prachtige omgeving verkennen en genieten van al het moois dat Friesland te bieden heeft. Graag vertellen we je alles wat je moet weten over het huren van een sloep in de omgeving van Sneek.

Zo is het Sneekermeer een populaire bestemming voor watersporters en natuurliefhebbers. Met een oppervlakte van ruim 22 vierkante kilometer kun je hier heerlijk ontspannen en genieten van de rust en ruimte. Je kunt er zwemmen, zeilen, kanoën, vissen en natuurlijk varen met je gehuurde boot. 

Er zijn verschillende aanlegplaatsen waar je even kunt pauzeren en genieten van het uitzicht. Vergeet ook niet om een verfrissend drankje te bestellen bij een van de gezellige strandtentjes aan het water.

Starteiland Sneekermeer sloep huren Sneek

Boek hier je huursloep

Centrum Sneek

Waterpoort Sneek

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Sneek is de Waterpoort. Deze poort is gebouwd in 1613 en is nog steeds een belangrijke toegangspoort tot de stad. Vanaf het water kun je de poort vanuit een ander perspectief bekijken en genieten van het prachtige uitzicht. 

Het is dan ook zeker een aanrader om met je gehuurde boot langs de Waterpoort te varen en aan te leggen in het gezellige centrum van Sneek om te winkelen of een terrasje te pakken.

Kameleondorp Sneekermeer

Een andere leuke activiteit voor jong en oud is een bezoekje aan het Kameleondorp. Dit dorp is gebaseerd op de boeken van de bekende schrijver Hotze de Roos en staat volledig in het teken van de avonturen van de tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer. Je kunt er verschillende activiteiten doen, zoals het maken van een rondvaart met de praam van Gerben of het bekijken van een echte Kameleon-boot. Het Kameleondorp is geopend van april tot en met oktober en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Sloep huren Sneek Kameleondorp

Maar hoe huur je nu eigenlijk een sloep in de omgeving van Sneek? Er zijn verschillende verhuurbedrijven waar je terecht kunt voor het huren van een sloep. Het is belangrijk om vooraf te bedenken wat je precies wilt gaan doen en welk type sloep daar het beste bij past. 

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de huurprijs en de voorwaarden. Moet je bijvoorbeeld een borg betalen of is de brandstof inbegrepen in de huurprijs?

Bij Genieten op het water betaal je een vast bedrag voor de brandstof en betaal je geen borg.

Als je alles hebt geregeld kun je eindelijk het water op. Vergeet niet om de veiligheidsinstructies goed door te nemen en de regels op het water te respecteren. Zo zorg je ervoor dat je veilig en zonder problemen kunt genieten van je dag op het water.

Kortom, het huren van een boot in de omgeving van Sneek is een geweldige manier om de stad en de prachtige natuur te verkennen. Of je nu wilt relaxen op het Sneekermeer of avontuurlijke activiteiten wilt ondernemen in het Kameleondorp, met een eigen boot ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Veel plezier!

0/5 (0 Reviews)