Deze plekjes mag je niet missen op vakantie in Friesland!

Wil of ga je deze zomer op vakantie in Friesland, maar zoek je nog leuke activiteiten? Lees dan snel verder! In deze blog vertellen we je over de leukste activiteiten en plekjes voor een heerlijke zomer in Friesland.

Varen

Genieten op het Water | Bootverhuur Friesland is het adres in Heeg om een boot te huren! Van zeilen in een Valk, Aira 22 of Viko S26 tot luxueus genieten op de Tiny Houseboat, het kan allemaal! Genieten op het Water is een uniek watersportbedrijf in Heeg. Gastvrijheid en persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Dus voor bootverhuur, sloepverhuur en zeilbootverhuur ben je aan het juiste adres. 

Nieuw bij ons in 2020 is de snelle en comfortabele Aira 22. Deze boot is de zeilboot van het jaar 2018 en een heerlijke boot om met z’n tweeën of een groepje mee te zeilen in Friesland! Toch liever een kajuitzeiljacht? Dan is de Hanse 315 wat voor jou. Dit is een leuk zeiljacht waarop je met vier personen kunt overnachten. Ook dit is een leuke manier om een week, midweek of weekend door te brengen op het water! 

Kortom: wil je ook Genieten op het water? Kom dan langs of boek je boot eenvoudig online.

Overnachten

Wil je origineel overnachten in Friesland? Dan is de Tiny Houseboat misschien wat voor jou! Wat is een Tiny Houseboat? De naam zegt het al: een klein huisje op een boot. Je kunt overnachten in de thuishaven in Heeg, maar het leukst is natuurlijk om het Friese merengebied te gaan ontdekken! Je kunt natuurlijk ook aanleggen in een van de leuke plaatsjes die Friesland te bieden heeft, zoals bijvoorbeeld Sneek, Heeg, Woudsend of IJlst. 

Deze motorboot is uitgerust met zonnepanelen en een accupakket, zodat je ook meerdere dagen in de vrije natuur kunt liggen. En wist je dat de Tiny Houseboat een dakterras heeft? Prachtige uitzichten gegarandeerd!  

De Tiny Houseboat is van alle gemakken voorzien en beschikt over een keuken met koelkast, oven en gasfornuis, douche, toilet en maar liefst 4 slaapplaatsen voor volwassenen. 

Een Tiny Houseboat is met een beetje ervaring gemakkelijk zelf te varen. Mocht je liever niet zelf willen varen, maar wel meer van Friesland willen zien dan is dat ook geen probleem. Onze schipper kan jullie ook naar een nieuwe overnachtingsplek varen. 

Je kunt de Tiny Houseboat huren bij Genieten op het Water | Bootverhuur Friesland. 

Natuur

In het hart van Friesland vind je de tussen de watersportplaatsen Earnewald en Grou het Nationaal Park de Alde Feanen. De twee dorpen worden met elkaar verbonden door het prachtige natuurgebied de Alde Feanen (ook wel de Oude Venen genoemd). Dit gebied is een eeuwenoud veengebied, en telt wel meer dan 450 plantensoorten en 100 soorten broedvogels. Het nationale park is zowel over land als over het water gemakkelijk te bereiken. Dit natuurgebied mag zeker niet ontbreken in dit lijstje!

Natuureiland de Gouden Boaijum

Ben je een natuurliefhebber en vogelliefhebber? Maak dan eens een uitstapje naar natuureiland de Gouden Boaijum. Op 10 minuten varen van Genieten op het Water vind je deze unieke plek. Siebe Klaas en Pytsje Bokma exploiteren daar een biologisch melkveebedrijf, maar organiseren ook excursies. En ook voor kinderen is er wat leuks te doen, die kunnen namelijk ‘op aventoer by de boer’. 

Prachtig om te zien hoe enthousiast zij kunnen vertellen over hun bedrijf en het unieke natuureiland! 

Natuureiland Gouden Boaijum Heeg

Winkelen

Wil je na de rust en ruimte van de natuur weer even de drukte en gezelligheid in? Dan is Sneek een leuke stad om een dagje naartoe te gaan! Sneek heeft een gezellig centrum met een groot winkelaanbod en veel leuke terrasjes en restaurants! 

Wandelen

Trek de wandelschoenen maar aan! Ook voor wandelaars is er genoeg te beleven in Sudwest Fryslan. Een mooie wandelroute is de IJlst en Ruterpolder. Ontdek wat het pittoreske elfsteden stadje te bieden heeft! Onderweg kom je bijzondere bezienswaardigheden tegen, zoals bijvoorbeeld de fierljepschans, waar in de zomer vaak wedstrijden worden gehouden. 

Fietsen

fietsen in friesland

Wil je Friesland eens over het land verkennen? Pak dan de fiets, want Friesland kent prachtige routes! Hou je van een sportieve uitdaging, dan kun je de elfstedenroute fietsen. Liever een kleiner rondje? Ook dat is geen probleem, want er zijn vele prachtige routes met onderweg regelmatig een pontje dat je naar de andere kant van het water brengt. Hoe leuk is dat? 

Kijk voor fietsroutes eens op de website van Fietsersbond Fryslân.

nl_NLNL