Een Aira 22 zeilboot huren

De Aira 22 is een zeilboot met comfort. Het is de ideale boot om heerlijk samen in te zeilen met familie en vrienden of gezellig met z’n tweeën. 

Je kunt erg lekker zitten op de comfortabele banken, terwijl je toch lekker sportief aan het zeilen bent. Is er wat minder wind dan zet je makkelijk de gennaker bij die door de furler makkelijk in en uit te rollen is.

De boot is geschikt voor maximaal 6 personen.

blank
Aira 22

Genieten op het water met een Aira 22

  • Boek direct online
  • Deskundigheid en persoonlijke aandacht
  • Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
  • Geniet op het water van de mooiste plekjes op het Friese Heegermeer
  • Sloep, valk, tiny houseboat of zeilboot verhuur in Friesland, alles is mogelijk!

 

Wil je graag een Aira 22 zeilboot huren? Dat kan bij botenverhuurbedrijf Genieten op het Water, gevestigd in het Friese Heeg. Kom naar onze eigen haven en stap in de boot! Boek nu direct online. Of neem eerst contact met ons op als je nog vragen hebt over onze bootverhuur in Friesland

De zeileigenschappen van een Aira 22 zeilboot

De zeileigenschappen van een Aira 22 zijn optimaal door de moderne lijnen en lange waterlijn. Door de naar binnen gevoerde, niet te grote fok zeilt de boot hoog aan de wind. Het achterschip is zeer breed voor een zeilboot. De kiel is speciaal ontworpen en gemaakt en heeft een loden bulb en geprofileerde schacht.

De gennakers van onze Aira 22’s zijn uitgerust met een furler voor extra zeilgemak.

Reviews

Super zeilboot!

Rated 5 out of 5
15 juli 2022

De Aira was voor ons een onbekende zeilboot maar na een heerlijk dagje zeilen onmiddellijk een top favoriet! Lekker sportief, makkelijk te handelen boot. Een aanrader voor een fijn dagje op de Friese meren.

Harald en Anja

Varen met de Aria 22

Rated 5 out of 5
27 juni 2022

Wat een fijne boot. We hebben veel met jachten gezeild (vooral bavaria’s), en vroeger natuurljik BM en polyvalk, laatste jaren weer wat meer spelevaren met Tirion21, RS300 en nu de Aria ontdekt. Hij heeft het allemaal: veel sneller dan de valk, meer comfort vanwege de reeflijnen, kussens en fijne kajuit, eenvoudiger dan de Tirion, en maar 1m20 diep. In 5 kwartier kruisend van Wetterspetter naar eilandje bij Kruzpole bij ZW2 a 3. Het zou fijn zijn als de fokkeschoot beter hanteerbaar zou zijn, niet handig. Afhandeling en uitleg boot goed.

Pieter van Leeuwen

Dagje Aira 22

Rated 2 out of 5
22 juni 2022

Positief: De Aira 22 is een heerlijke boot om mee te varen. Ondanks dat de wind zeer zwak zou worden, zijn we blij dat we niet zijn gaan sloepen.
Negatief: Na een lange rit is het fijn als er koffie is (gratis of betaald). Verder was het enthousiasme van de medewerker niet heel groot. De meest noodzakelijke aanwijzigingen werden gegeven. Ook om zwemvesten moest worden gevraagd.

HJL

Genieten op het water , Zeilen met de Aira 22

Rated 5 out of 5
23 mei 2022

Gastvrij ontvangen door Jelle, heldere uitleg.
Een leuke snelle boot, comfortabel met de kussen op de banken en zithoogte.
Voor een leuke dag zeilen vanuit Heeg een absolute aanrader !!!

Martin Knippers

Gehuurd de Aira 22 als alternatief voor een Valk.

Rated 5 out of 5
19 april 2022

Deze boot heeft tov een Valk een eenvoudiger bediening, meer comfort (zitten op banken ipv in de kuip) en zeilt wellicht zelfs beter. Boot had een goede buitenboordmotor als ook Gennaker (eenvoudig te monteren). Prima en duidelijke uitleg bij vertrek. De mast is niet strijkbaar waardoor je minder opties hebt om overal te kunnen varen (blijft echter voldoende over voor een paar dagen).

Jan Janssen
Aira 22 op Heegermeer

Aira 22 verhuur

Met onze Aira 22 verhuur geniet je op het water van de stralende zon en een hopelijk goede zeilwind. Daarnaast heeft de fabrikant goed nagedacht over de zitbanken van de boot. Want elke fanatieke zeiler weet: veel zeilboten zeilen goed, maar zitten niet lekker. Zowel de zitting van de bank als de rugleuning heeft een knikje op de juiste plek. Zodat je onder alle weeromstandigheden comfortabel zit. De zachte kussens maken het helemaal compleet.

 

Zeilboot verhuur in Friesland

Naast een Aira 22 verhuren we nog veel meer zeilboten. Kies bijvoorbeeld voor een Kajuit zeilboot of een Open zeilboot. Welke zeilboot je ook huurt bij ons, het wordt sowieso genieten geblazen in het Friese merenlandschap. Ga voor onze zeilboot verhuur in Friesland en beleef de dag van je leven op het water.

 

Bootverhuur in Friesland

Wanneer je niet zo’n zeiler bent, heb je bij ons ook nog de mogelijkheid om een gewone boot te huren. Met een sloep vaar je bijvoorbeeld heel eenvoudig naar het bruisende Sneek of naar het IJsselmeer. Of huur een luxe Tiny Houseboat en overnacht op het water. Kies voor onze bootverhuur in Friesland en verken de mooiste meren van Nederland.

×