Reviews Aira 22

Gehuurd de Aira 22 als alternatief voor een Valk.

Rated 5 out of 5
19 april 2022

Deze boot heeft tov een Valk een eenvoudiger bediening, meer comfort (zitten op banken ipv in de kuip) en zeilt wellicht zelfs beter. Boot had een goede buitenboordmotor als ook Gennaker (eenvoudig te monteren). Prima en duidelijke uitleg bij vertrek. De mast is niet strijkbaar waardoor je minder opties hebt om overal te kunnen varen (blijft echter voldoende over voor een paar dagen).

Jan Janssen

Hatte viel Spaß mit der Familie

Rated 5 out of 5
16 augustus 2021

Schiff läuft gut Höhe und wendet leicht. Raumschots auch schnell.
Rollfock schwer zu Rollen.Vorschiff setzt bei Welle manchmal hart ein.
Als Daysailer viel Segelspass.

Rudolf Schrempf

Fijne zeilboot

Rated 5 out of 5
14 augustus 2021

We hebben aira 22 gehuurd. Heel makkelijk te zeilen en ligt rustig op het roer. Het reefsysteem is ook heel simpel, al met al een heel fijne boot.

Geert

Aira 22

Rated 5 out of 5
10 augustus 2021

We waren benieuwd naar de goede verhalen die we hadden gehoord ober de Aira, en deze zijn allemaal waargemaakt. Zeilt super. We hadden 4-5 Bft met vlagen 6, dus gereefd gevaren. Eenvoudig te zetten. Helaas door de stevige bries niet de gennaker kunnen proberen.
Mooie lokatie een erg vriendelijke service

Erik

De Aira 22

Rated 4 out of 5
6 augustus 2021

Een dag gezeild met de Aira 22. Helaas weinig wind. In de middag ietsje meer. Stabiele boot. Pakt bij een vlaag snel op. Ruime kuip en eenvoudige zeilvoering. Je hoeft geen ervaren zeiler te zijn om hiermee overweg te kunnen. De klemmen voor de schoten functioneerden niet optimaal. Hebben onderhoud nodig.
Om een of andere deden was het rif achter niet ingeschoren. Als je had moeten reven zou het grootzeil eers moeten laten zakken en inscheren. Het reefsysteem op zich is single line van Selden. Dit is zeer eenvuodig te bedienen. 2 grote bakskisten om spulletje mee tye nemen. Voort de sportivewlingen onder ons kan je oo eenm genakker meekrijgen. Heebben we niet gebruikt omdat we aan de wind terug moeten varen. Dus niet kunnen uitproberen.

Rolf Hommes

Huur aira 22

Rated 4 out of 5
5 augustus 2021

Prima boot en locatie voor een dagje zeilen.

Teake Vaartjes

Goed voor elkaar

Rated 5 out of 5
26 juli 2021

De nieuwe aira 22 is een echte aanrader. Zeilt beter dan een valk, is beter te bedienen en heeft meer comfort. Kinderen sliepen in het vooronder. Koste wel wat tijd om de boel om te bouwen maar op deze manier paste we er alle 4 in!

Saskia Hagedoorn

Aira 22

Rated 5 out of 5
22 juli 2021

Op 21-07-2021 voor het eerst in een Aira 22 gezeild.
Echt een super ervaring in een super boot!
Prijs & kwaliteit & service (Jelle Schoeman is een aardige en relaxte gast!) in een woord top!
Na jaren gevaren te hebben in BMers, Valk en Randmeer… is dit echt een klasse apart!

Anne van de Pol

Hard, hoog, in plané en vooral comfortabel en ontspannen varen.

Rated 5 out of 5
16 juli 2021

Wat een zeilfeest, die Aira 22. Zelfde afmetingen als een Valk of een Randmeer, maar het moderne ontwerp van romp en zeilen zorgt voor meer snelheid op alle koersen. En nog meer met gennaker. Verbazend is dan dat het zeilcomfort ook beter is. Het zetten van de gennaker vergt wel behoorlijke handigheid. Verder miste ik een cunningham-line, terwijl het kousje wel in het grootzeil zit.

George Keet

Heerlijk gezeild met de aira

Rated 5 out of 5
26 juni 2021

Fijn dat er een plek is om deze boot te huren. Behulpzame mensen.

Jan

Prima vervanger voor de valk

Rated 5 out of 5
20 juni 2021

Vriendelijke mensen maar vooral het bootje viel goed in de smaak. Net even iets meer zeil beleving dan met een valk. Maar ook de kussens en de bakkisten maken deze boot aanzienlijk comfortabeler. Wat mij betreft perfecte vervanger voor de valk

Marcel

Zoals ik al eerder aangaf;”Nooit meer een valk;”

Rated 5 out of 5
18 juni 2021

Prima ontvangst en klantvriendelijk. We houden zeker contact. Wanneer ik weer in de gelegenheid bent om een open zeilboot te huren meld ik mij wederom bij “genietenophetwater.nl”

Jan Tempelaar

Prachtige en goed uitgeruste aira 22.

Rated 5 out of 5
15 juni 2021

We hebben een hele leuke dag gehad met een genakertje er op met uitschuifbare spriet. Heerlijk gezeild. Goed uitgerust alles is aan boord.
Goed aan te rijden en ook gauw op Heegermeer en Fluessen. Vertrouwen in goed omgaan met materiaal. Heel fijn. Onderweg werden we door iemand in een valk gevraagd over de ervaring van de Aira. Ik zei dat dit prima bevalt.!! Sportief potentieel en eventueel een wedstrijdje mee te varen! Ik zeg doen

Linda

Dagje zeilen met de Aira 22

Rated 5 out of 5
9 juni 2021

De Aira 22 van “Genieten op het water” heeft alles wat je wenst voor een dagje zeilen met het gezin (4x). Zeilt fantastisch en is comfortabel. Ook de service van “Genieten op het water” is top!!

Gerben Sassen

Écht genieten!

Rated 5 out of 5
6 juni 2021

Prima verzorgde en uitgeruste boten, vriendelijke en hulpvaardige ontvangst. Geen moeilijkdoenerij, maar wederzijds vertrouwen in correcte omgang met het materiaal. Kortom, écht zorgeloos genieten! Terugkeeradres. Dank, Jelle!

Jan Wouter Lok

Aira 22, DOEN!

Rated 5 out of 5
2 mei 2021

Aira 22 gehuurd voor 4 dagen. Wat een fijne boot. Goed zitten en mooi zeilen.
Boot wordt verhuurd incl bijv tonnetje, zwemvesten en reservetankje benzine.
Snelle service!

Liesbeth

A feather in your hat!

Rated 4 out of 5
20 september 2020

very nice people, and great service.
Een topdag, alles netjes voor elkaar. In plaats van een valk kregen we een Aria 21 mee. Eeen geweldige boot.
Veel dank.

gerdine veen

Geweldige aira

Rated 5 out of 5
20 september 2020

Wij hebben een top dag gehad op het heegermeer met de aira.
In eerste instantie hadden we de polyvalk gehuurd maar bij aankomst sprong de aira meteen in het oog. Gelukkig is jelle de moeilijkste niet en konden we de boot voor een zeer schappelijk prijsje omboeken.
Zeker voor herhaling vatbaar.

Mark lok

We hebben genoten.

Rated 5 out of 5
17 september 2020

Het was een erg aangename dag zeilen op een goed verzorgde en fijn varende boot ( Aira 22).
Het is een klantvriendelijk en geschikt verhuurbedrijf. Bedankt.

Frans Formijne Jonkers

AIRA 22

Rated 5 out of 5
14 september 2020

Deze boot had ik ooit op de Hiswa gezien. Was toen al onder de indruk. Nu hebben we er echt mee gevaren. GE-WEL-DIG.
Reserveren (en wijzigen) was super eenvouidig. Borg heel simpel geregeld. Relaxte ontvangst en uitleg.
Volgend jaar zeker weer.

D.D. Offringa

Prima service en mooie boot

Rated 5 out of 5
24 augustus 2020

We werden goed geholpen en de aira 22 is een hele fijne boot om mee te varen.

Geert

Aira 22; heerlijk, ontspannen, luxe en toch snel varen

Rated 5 out of 5
10 augustus 2020

In de zomer van 2020 hebben wij twee weken de Aira 22 “Juan” gehuurd bij Genieten op het water.
Wat ons betreft echt een aanrader. De boot is goed uitgerust: rolfok, reeflijnen (single line reefing), kuipkussens, nieuwe 4-takt buitenboordmotor en last but not least een rolgennaker. (Code Zero).
We hebben gevaren bij windkracht 4 en bij weinig wind; in alle gevallen is de boot heel goed bestuurbaar en blijft gecontroleerd. Bovendien is ze snel; geen enkele Valk, Randmeer of ander vergelijkbare open boot ontmoet tegen wie ‘we het moesten afleggen’.
Bovendien erg comfortabel; de zitbanken en kussens zijn voor langere tochten echt een genot.
We hadden onderweg een klein technisch probleem (blok van grootschoot zat niet goed vast), dit werd door Jelle van Genieten op het Water direct opgelost; waarbij hij zelfs langs kwam bij ons huisje!
Aanrader dus.

Thomas Ferguson

aira huur

Rated 5 out of 5
25 juli 2020

Prima boot die aira.
Lekker comfortabel, makkelijk te reven, goede bescherming in de diepe kuip.
Goede verhuurservice van Jelle!

Fons Heijmer

Heerlijke boot

Rated 5 out of 5
28 juni 2020

Lekker gezeild met de aira 22. Handige gennaker en op een bankje zittend een mooie snelheid. Fokbediening van alle plekken makkelijk te bedienen.

Jan Van den Brink

Friendly and relaxed service

Rated 5 out of 5
14 juni 2020

Great Sailing boats and very friendly and relaxed service. Good location, and parking fascilities.

Han Velthuizen

De Aira is een fantastische boot

Rated 5 out of 5
28 mei 2020

We hebben ervaring met de Poly Valk maar deze keer maar eens de Aira geprobeerd..
Een hele comfortabele boot, de banken met kussens zitten prima en dat is toch een groot verschil met de Valk
Ook is het een stabiele snelle boot niet niet snel op één oor gaat liggen.
Ja dit is een waardige opvolger van de Valk
Er zit een normale BB motor op en niet de electro die in het filmpje en standaard info wordt getoond.
We huren de Aira de volgende keer weer

Ferry

Nieuwe Aira 22 uitgeprobeerd

Rated 4 out of 5
25 mei 2020

Heerlijke boot om mee te zeilen. Combinatie van een sportieve ervaring op een open boot en toch heel comfortabel uitgerust.
Verhuurder is soepel, vriendelijk en klantgericht

Peter
×