Reviews Aira 22

Aira-22 zeilers gehuurd

25 september 2023

2 zeilboten gehuurd, vlot geregeld via website. Ook via telefoon is bedrijf goed bereikbaar en wordt je goed te woord gestaan. Jelle wil je overal bij helpen. Boten zeilen trouwens heel lekker en zijn snel.

Gerard Epema

Aira 22 Aanrader

12 september 2023

Twee dagen gevaren met de Aira 22. Heel goed bevallen! De boot zeilt heerlijk, lekker vlot en is comfortabeler dan een Valk. Ruimte genoeg voor een langere tocht. Absolute aanrader!

Paul Harry

Fantastisch Zeilboot Aira22

22 mei 2023

Voor het eerst een Aira gehuurd. In vergelijk met eerdere gehuurde zeilboten is dit een geweldige zeilboot. Alles goed voor elkaar, heerlijke kussens, makkelijk en sportief zeilen. We hadden behoorlijk veel wind, maar met twee rifjes ging het perfect! De boot reageert lekker vlot en zeilt geweldig. Begreep dat de Aira ook met weinig wind ook nog erg goed zeilt.

Leuke ontvangst en goede uitleg waar nodig. Heel relaxt!

Het was een topdag!

Jeroen

Lekker varen

4 september 2022

Heerlij varen met een Aira 22

Johan

Fijne boot en fijne service

20 augustus 2022

Heerlijk dagje gehad met de Aira 22. Fijne boot. Wat fijn was, was de mensen van Genieten op het Water direct kwamen toen we een klein probleempje met de buitenboordmotor hadden. Hadden we achteraf ook zelf kunnen oplossen. Sluit me aan bij de eerdere opmerking over de klemmen, maar die gaan ze vervangen. Verder een makkelijk zeilbare boot. Kan ook goed solo gezeild worden.

Je bent lekker snel op het Heegermeer. Leuk dat het ook niet zo’n groot en massaal bedrijf is. Lekker knus en persoonlijk.

Dick

het blijft leuk: zeilen met een Aira

19 augustus 2022

snel en comfortabel: dat is toch echt het kenmerk van de Aira. Jammer dat voor de curryklemmen niet voor een degelijke variant is gekozen.

George Keet

Super zeilboot!

15 juli 2022

De Aira was voor ons een onbekende zeilboot maar na een heerlijk dagje zeilen onmiddellijk een top favoriet! Lekker sportief, makkelijk te handelen boot. Een aanrader voor een fijn dagje op de Friese meren.

Harald en Anja

Varen met de Aria 22

27 juni 2022

Wat een fijne boot. We hebben veel met jachten gezeild (vooral bavaria’s), en vroeger natuurljik BM en polyvalk, laatste jaren weer wat meer spelevaren met Tirion21, RS300 en nu de Aria ontdekt. Hij heeft het allemaal: veel sneller dan de valk, meer comfort vanwege de reeflijnen, kussens en fijne kajuit, eenvoudiger dan de Tirion, en maar 1m20 diep. In 5 kwartier kruisend van Wetterspetter naar eilandje bij Kruzpole bij ZW2 a 3. Het zou fijn zijn als de fokkeschoot beter hanteerbaar zou zijn, niet handig. Afhandeling en uitleg boot goed.

Pieter van Leeuwen

Dagje Aira 22

22 juni 2022

Positief: De Aira 22 is een heerlijke boot om mee te varen. Ondanks dat de wind zeer zwak zou worden, zijn we blij dat we niet zijn gaan sloepen.

Negatief: Na een lange rit is het fijn als er koffie is (gratis of betaald). Verder was het enthousiasme van de medewerker niet heel groot. De meest noodzakelijke aanwijzigingen werden gegeven. Ook om zwemvesten moest worden gevraagd.

HJL

Genieten op het water , Zeilen met de Aira 22

23 mei 2022

Gastvrij ontvangen door Jelle, heldere uitleg.

Een leuke snelle boot, comfortabel met de kussen op de banken en zithoogte.

Voor een leuke dag zeilen vanuit Heeg een absolute aanrader !!!

Martin Knippers

Gehuurd de Aira 22 als alternatief voor een Valk.

19 april 2022

Deze boot heeft tov een Valk een eenvoudiger bediening, meer comfort (zitten op banken ipv in de kuip) en zeilt wellicht zelfs beter. Boot had een goede buitenboordmotor als ook Gennaker (eenvoudig te monteren). Prima en duidelijke uitleg bij vertrek. De mast is niet strijkbaar waardoor je minder opties hebt om overal te kunnen varen (blijft echter voldoende over voor een paar dagen).

Jan Janssen

Hatte viel Spaß mit der Familie

16 augustus 2021

Schiff läuft gut Höhe und wendet leicht. Raumschots auch schnell.

Rollfock schwer zu Rollen.Vorschiff setzt bei Welle manchmal hart ein.

Als Daysailer viel Segelspass.

Rudolf Schrempf

Fijne zeilboot

14 augustus 2021

We hebben aira 22 gehuurd. Heel makkelijk te zeilen en ligt rustig op het roer. Het reefsysteem is ook heel simpel, al met al een heel fijne boot.

Geert

Aira 22

10 augustus 2021

We waren benieuwd naar de goede verhalen die we hadden gehoord ober de Aira, en deze zijn allemaal waargemaakt. Zeilt super. We hadden 4-5 Bft met vlagen 6, dus gereefd gevaren. Eenvoudig te zetten. Helaas door de stevige bries niet de gennaker kunnen proberen.

Mooie lokatie een erg vriendelijke service

Erik

De Aira 22

6 augustus 2021

Een dag gezeild met de Aira 22. Helaas weinig wind. In de middag ietsje meer. Stabiele boot. Pakt bij een vlaag snel op. Ruime kuip en eenvoudige zeilvoering. Je hoeft geen ervaren zeiler te zijn om hiermee overweg te kunnen. De klemmen voor de schoten functioneerden niet optimaal. Hebben onderhoud nodig.

Om een of andere deden was het rif achter niet ingeschoren. Als je had moeten reven zou het grootzeil eers moeten laten zakken en inscheren. Het reefsysteem op zich is single line van Selden. Dit is zeer eenvuodig te bedienen. 2 grote bakskisten om spulletje mee tye nemen. Voort de sportivewlingen onder ons kan je oo eenm genakker meekrijgen. Heebben we niet gebruikt omdat we aan de wind terug moeten varen. Dus niet kunnen uitproberen.

Rolf Hommes

Huur aira 22

5 augustus 2021

Prima boot en locatie voor een dagje zeilen.

Teake Vaartjes

Goed voor elkaar

26 juli 2021

De nieuwe aira 22 is een echte aanrader. Zeilt beter dan een valk, is beter te bedienen en heeft meer comfort. Kinderen sliepen in het vooronder. Koste wel wat tijd om de boel om te bouwen maar op deze manier paste we er alle 4 in!

Saskia Hagedoorn

Aira 22

22 juli 2021

Op 21-07-2021 voor het eerst in een Aira 22 gezeild.

Echt een super ervaring in een super boot!

Prijs & kwaliteit & service (Jelle Schoeman is een aardige en relaxte gast!) in een woord top!

Na jaren gevaren te hebben in BMers, Valk en Randmeer… is dit echt een klasse apart!

Anne van de Pol

Hard, hoog, in plané en vooral comfortabel en ontspannen varen.

16 juli 2021

Wat een zeilfeest, die Aira 22. Zelfde afmetingen als een Valk of een Randmeer, maar het moderne ontwerp van romp en zeilen zorgt voor meer snelheid op alle koersen. En nog meer met gennaker. Verbazend is dan dat het zeilcomfort ook beter is. Het zetten van de gennaker vergt wel behoorlijke handigheid. Verder miste ik een cunningham-line, terwijl het kousje wel in het grootzeil zit.

George Keet

Heerlijk gezeild met de aira

26 juni 2021

Fijn dat er een plek is om deze boot te huren. Behulpzame mensen.

Jan

Prima vervanger voor de valk

20 juni 2021

Vriendelijke mensen maar vooral het bootje viel goed in de smaak. Net even iets meer zeil beleving dan met een valk. Maar ook de kussens en de bakkisten maken deze boot aanzienlijk comfortabeler. Wat mij betreft perfecte vervanger voor de valk

Marcel

Zoals ik al eerder aangaf;”Nooit meer een valk;”

18 juni 2021

Prima ontvangst en klantvriendelijk. We houden zeker contact. Wanneer ik weer in de gelegenheid bent om een open zeilboot te huren meld ik mij wederom bij “genietenophetwater.nl”

Jan Tempelaar

Prachtige en goed uitgeruste aira 22.

15 juni 2021

We hebben een hele leuke dag gehad met een genakertje er op met uitschuifbare spriet. Heerlijk gezeild. Goed uitgerust alles is aan boord.

Goed aan te rijden en ook gauw op Heegermeer en Fluessen. Vertrouwen in goed omgaan met materiaal. Heel fijn. Onderweg werden we door iemand in een valk gevraagd over de ervaring van de Aira. Ik zei dat dit prima bevalt.!! Sportief potentieel en eventueel een wedstrijdje mee te varen! Ik zeg doen

Linda

Dagje zeilen met de Aira 22

9 juni 2021

De Aira 22 van “Genieten op het water” heeft alles wat je wenst voor een dagje zeilen met het gezin (4x). Zeilt fantastisch en is comfortabel. Ook de service van “Genieten op het water” is top!!

Gerben Sassen

Écht genieten!

6 juni 2021

Prima verzorgde en uitgeruste boten, vriendelijke en hulpvaardige ontvangst. Geen moeilijkdoenerij, maar wederzijds vertrouwen in correcte omgang met het materiaal. Kortom, écht zorgeloos genieten! Terugkeeradres. Dank, Jelle!

Jan Wouter Lok

Aira 22, DOEN!

2 mei 2021

Aira 22 gehuurd voor 4 dagen. Wat een fijne boot. Goed zitten en mooi zeilen.

Boot wordt verhuurd incl bijv tonnetje, zwemvesten en reservetankje benzine.

Snelle service!

Liesbeth

A feather in your hat!

20 september 2020

very nice people, and great service.

Een topdag, alles netjes voor elkaar. In plaats van een valk kregen we een Aria 21 mee. Eeen geweldige boot.

Veel dank.

gerdine veen

Geweldige aira

20 september 2020

Wij hebben een top dag gehad op het heegermeer met de aira.

In eerste instantie hadden we de polyvalk gehuurd maar bij aankomst sprong de aira meteen in het oog. Gelukkig is jelle de moeilijkste niet en konden we de boot voor een zeer schappelijk prijsje omboeken.

Zeker voor herhaling vatbaar.

Mark lok

We hebben genoten.

17 september 2020

Het was een erg aangename dag zeilen op een goed verzorgde en fijn varende boot ( Aira 22).

Het is een klantvriendelijk en geschikt verhuurbedrijf. Bedankt.

Frans Formijne Jonkers

AIRA 22

14 september 2020

Deze boot had ik ooit op de Hiswa gezien. Was toen al onder de indruk. Nu hebben we er echt mee gevaren. GE-WEL-DIG.

Reserveren (en wijzigen) was super eenvouidig. Borg heel simpel geregeld. Relaxte ontvangst en uitleg.

Volgend jaar zeker weer.

D.D. Offringa

Prima service en mooie boot

24 augustus 2020

We werden goed geholpen en de aira 22 is een hele fijne boot om mee te varen.

Geert

Aira 22; heerlijk, ontspannen, luxe en toch snel varen

10 augustus 2020

In de zomer van 2020 hebben wij twee weken de Aira 22 “Juan” gehuurd bij Genieten op het water.

Wat ons betreft echt een aanrader. De boot is goed uitgerust: rolfok, reeflijnen (single line reefing), kuipkussens, nieuwe 4-takt buitenboordmotor en last but not least een rolgennaker. (Code Zero).

We hebben gevaren bij windkracht 4 en bij weinig wind; in alle gevallen is de boot heel goed bestuurbaar en blijft gecontroleerd. Bovendien is ze snel; geen enkele Valk, Randmeer of ander vergelijkbare open boot ontmoet tegen wie ‘we het moesten afleggen’.

Bovendien erg comfortabel; de zitbanken en kussens zijn voor langere tochten echt een genot.

We hadden onderweg een klein technisch probleem (blok van grootschoot zat niet goed vast), dit werd door Jelle van Genieten op het Water direct opgelost; waarbij hij zelfs langs kwam bij ons huisje!

Aanrader dus.

Thomas Ferguson

aira huur

25 juli 2020

Prima boot die aira.

Lekker comfortabel, makkelijk te reven, goede bescherming in de diepe kuip.

Goede verhuurservice van Jelle!

Fons Heijmer

Heerlijke boot

28 juni 2020

Lekker gezeild met de aira 22. Handige gennaker en op een bankje zittend een mooie snelheid. Fokbediening van alle plekken makkelijk te bedienen.

Jan Van den Brink

Friendly and relaxed service

14 juni 2020

Great Sailing boats and very friendly and relaxed service. Good location, and parking fascilities.

Han Velthuizen

De Aira is een fantastische boot

28 mei 2020

We hebben ervaring met de Poly Valk maar deze keer maar eens de Aira geprobeerd..

Een hele comfortabele boot, de banken met kussens zitten prima en dat is toch een groot verschil met de Valk

Ook is het een stabiele snelle boot niet niet snel op één oor gaat liggen.

Ja dit is een waardige opvolger van de Valk

Er zit een normale BB motor op en niet de electro die in het filmpje en standaard info wordt getoond.

We huren de Aira de volgende keer weer

Ferry

Nieuwe Aira 22 uitgeprobeerd

25 mei 2020

Heerlijke boot om mee te zeilen. Combinatie van een sportieve ervaring op een open boot en toch heel comfortabel uitgerust.

Verhuurder is soepel, vriendelijk en klantgericht

Peter
nl_NLNL