Boot huren zonder vaarbewijs

Boot huren zonder vaarbewijs? Voor het varen met onze sloepen, Tiny Houseboats en zeilboten is een vaarbewijs niet verplicht. Ga je Friesland in met de Tiny Houseboat is het wel handig dat je enige vaarervaring hebt en voor het huren van ons Hanse 315 kajuitzeiljacht vragen we minimaal een week ervaring als zelfstandig schipper op een kajuitzeiljacht. 

Wanneer is een vaarbewijs dan wel verplicht? Een vaarbewijs is alleen vereist als een boot sneller kan varen dan 20 kilometer per uur of langer is dan 15 meter. Beide is bij onze boten niet het geval. Examen voor een vaarbewijs doe je tegenwoordig bij het CBR

Heb je onze Tiny Houseboat of Hanse 315 gehuurd of overweeg je deze te huren en twijfel je of je voldoende vaarervaring hebt? Vraag dan Jelle naar de mogelijkheden voor een korte vaarinstructie. 

Varen zonder vaarbewijs is dus goed mogelijk. Wel is het goed iets te weten van de regels op het water. Wil je weten wat de belangrijkste vaarregels zijn kijk dan eens op de site van de Hiswa.

Tiny Houseboat bij Langweer varen in Friesland zonder vaarbewijs

Motorboot huren zonder vaarbewijs? Zeilboot huren zonder vaarbewijs? Sloep huren zonder vaarbewijs?

Ja, varen zonder vaarbewijs is bij ons geen probleem! Dus wil je komen varen, aarzel niet en boek een boot of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

×