Sloep huren met schipper

Zorgeloos genieten op het water!

Met je relaties of je team gezellig het water op? Een boot huren met schipper is dan niet nodig. Onze sloepen zijn met enige vaarervaring zelf te varen.

Je vertrekt vanuit onze haven in Heeg en vaart een mooie route door het Friese merengebied.
Lunchen op een leuk terras of de lunch mee en gezellig picknicken op een eiland. We kunnen het allemaal voor je regelen!

Ook kunnen we zorgen voor een met hapjes en drankjes gevulde koelkast, koffie met Oranjekoek voor onderweg of een heerlijke barbecue of borrel op een terras in Heeg of omgeving.

We hebben hieronder een voorbeelden van leuke arrangementen. Sloep huren met je eigen schipper!

Fonteinenroute

Tijdens deze route kom je langs 2 van de 11 Friese ‘Fountains’.

Vanuit Heeg varen we via een mooie route naar Elfstedenstad en Houtstad IJlst. In IJlst vinden we de fontein Onsterfelijke Bloemen.

Ook kunnen we in IJlst, of Drylts zoals we in Friesland zeggen, genieten van de welbekende karakteristieke overtuinen.

Een bezoekje aam museum en werkplaats Houststad IJlst is zeker de moeite waard.

Met de sloep naar IJlst boot huren IJlst

Van IJlst vaart de schipper ons vervolgens naar Sneek, op zoek naar de bijzondere fontein. Een gouden bol midden in het water met daarop een man met een Hoorn des Overvloeds. In Sneek is het ook zeker de moeite waard een terras je te bezoeken of eventueel een van de musea die de stad rijk is.

Na het bezoek aan Sneek varen jullie via een mooie route terug naar Heeg waar bij een terras aan het water wordt af gemeerd voor een heerlijk diner.

Heeg in Friesland

Varen en wandelen door Sloten

Je eigen schipper vaart via Woudsend, met de 3 molens over het Slotermeer naar het kleinste elfstedenstadje Sloten. Hier kan een mooie stadswandeling worden gemaakt en een bezoekje worden gebracht aan museum Sloten. Via een mooie route vaar je met de gehuurde sloep weer terug naar Heeg waar op een terras kan worden afgesloten met diner of bbq.

Sloeptocht met elfstegenroute in Woudsend

Bij deze tocht varen jullie naar het watersportdorp Woudsend . Hier kan een mooi elfstegentocht worden gewandeld. Zwerf maar liefst 2,5 kilometer door de steegjes van Woudsend. Elke steeg heeft haar eigen verhaal. 

Of bezoek in de zomermaanden de boerenmarkt op donderdag. En wat dacht je van de Korenmolen ’t Lam en Houtzaagmolen de Jager? Na het bezoek aan Woudsend vaart je eigen schipper via een mooie route terug naar Heeg.

 

Varen en vergaderen?

Wil je met je team een dagdeel vergaderen en een dagdeel ontspannen? Dan regelen we in overleg met jou een unieke vergaderlocatie aan het water in Friesland. Na je vergadering wacht de schipper met de sloep op en kan de tocht beginnen! 

In overleg met jou regelen we een leuke locatie om te lunchen of te dineren of we zorgen voor een heerlijke maaltijd aan boord. Neem contact op voor een arrangement op maat!

 

boot huren friesland
nl_NLNL