Tip voor je bucketlist! Varen in Friesland

Coronatijden! De landen knipperen van geel naar oranje en weer terug. Onbekommerd groen is nog lang niet in zicht. Vakantie in eigen land wordt ook komende zomer hip en trendy.

Veel mensen hebben Nederland al ontdekt afgelopen zomer. Heb je een bucketlist waarop verre bestemmingen en exotische oorden staan? Vul hem dan nu aan met ervaringen en belevenissen in eigen land. Dan kun je gelijk beginnen met afvinken de komende zomer. 

Wat dacht je van een keer zelf een boot besturen? Zeilen op de Friese meren? Een nachtje sterren kijken onder een echt donkere hemel? Slapen op een onbewoond eiland? Er is genoeg te beleven en ervaren in Friesland. En ben je actief op social media? Wees gerust, ook in Friesland kun je vele mooie Insta plaatjes schieten.

bucket list Friesland

Zelf varen in Friesland

Bootverhuur FrieslandHet leukste als je gaat varen is natuurlijk zelf de boot  besturen. En dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Wist je dat je zonder vaarbewijs en zelfs met weinig of geen vaarervaring al een boot kunt huren bij Bootverhuur Friesland |Genieten op het water?

Heb je geen enkele vaarervaring dan kun je een leuke sloep huren bijvoorbeeld de Maxima 550 sloep. Na een kleine uitleg kun je de sloep zelfstandig varen. En zo sta je al snel als een echte stuurman/vrouw aan het roer! 

Wel zwaaien naar ander boten, dat is een goed gebruik op het water!

Wil je met meer mensen in een wat grotere sloep varen? Met de Maxima 630 of de Maxima 750 Flying Lounge mag je ook varen zonder vaarervaring. Deze sloepen zijn uitgerust met een extra boegschroef wat een hele handige hulp is bij het manouvreren.

En sta je stoer aan het roer en denk je dan het is net een auto? Wel even opletten, een sloep heeft geen rem zoals je auto dus je ligt niet ineens stil!

Zeilen op de Friese meren

Natuurlijk kun je ook met een zeilboot het water op in Friesland. Om te zeilen is het wel handig als je een beetje weet hoe het werkt. Meestal is er wel iemand in je omgeving die wel eens gezeild heeft of vroeger zeilervaring heeft opgedaan op zeilkamp. 

Veel mensen hebben leren zeilen in een Polyvalk. Deze boten zie je nog steeds veel op het water in Friesland. Maar er is ook een fantastische opvolger van de Polyvalk, namelijk de Aira 22. Heel geschikt en eenvoudig om een dagje mee te zeilen. En te huur bij ons, Bootverhuur Friesland | Genieten op het water!

Aira 22 op Heegermeer

Geniet van de sterren in Friesland met een
Tiny Houseboat

Ga je liever voor de overnachting op een onbewoond eiland  of de nacht sterren kijken vanaf je dakterras? Dan is de Tiny Houseboat wat voor jou. Voor deze ervaringen hoef je niet naar verre oorden maar dit kun je gewoon in Friesland beleven. 

Met de Tiny Houseboat vaar je makkelijk naar een eilandje in het Heegermeer of de Fluessen. Of je meert af aan een meerboei midden op het water. En heb je geluk, dan zie je zelfs de Melkweg boven je hoofd.

Zien we jou ook in Friesland in 2021?

Tiny Houseboat onder de melkweg
nl_NLNL