Praktische informatie voor als je een boot huurt in Friesland

Is een vaarbewijs of vaarervaring nodig?

Voor geen van onze boten is een vaarbewijs nodig. 

Maxima sloepen

Voor de sloepen is ook geen vaarervaring nodig. Wel is het dan goed om onze tips om veilig sloep te varen in Friesland te vooraf te lezen.

Tiny Houseboats

Voor het varen met de Tiny Houseboats is enige vaarervaring wel gewenst. Voor vertrek krijg je ook een goede uitleg en indien gewenst kan Jelle een stukje meevaren voor uitleg.

Aira 22

Voor de open zeilboten, de Aira 22 is enige zeilervaring wel aan te bevelen maar niet vereist.

Zeiljacht Hanse 315

Voor het varen met de Hanse 325 vragen we minimaal een week zeilervaring als zelfstandig schipper op een kajuitzeiljacht.

Minimum leeftijd

De minimum leeftijd voor het huren van een van onze boten is 18 jaar. Ben je jonger en wil je toch een boot huren, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Hou er wel rekening dat je ouders of wettelijk vertegenwoordiger schriftelijk toestemming moeten geven voor het huren van een boot.

Mooi weer garantie

 

Is het onverhoopt slecht weer en heb je een sloep of open zeilboot bij ons gehuurd om lekker te gaan varen in Friesland? Dan kun je tot 16.00 uur van de dag voorafgaand aan de huurperiode je boeking verzetten naar en andere dag (indien beschikbaar).

Bij windkracht 5 of meer hebben wij het recht je boeking te annuleren

Maxima 550 met mooi weer, praktische informatie boot huren Friesland

Eindschoonmaak na je vaarvakantie in Friesland

De eindschoonmaak voor de Tiny Houseboats en Hanse 315 is verplicht bedraagt € 75 per boeking.
Voor vertrek graag je afwas doen en je vuilnis in de container bij de blokhut deponeren.  Voor onze schoonmaakploeg is het fijn als je de boot bezemschoon achterlaat.

Zwemvesten

We hebben op verzoek gratis zwemvesten beschikbaar, ook voor kinderen.

Huisdieren

Een kleine, goed opgevoede hond is alleen na overleg toegestaan op de sloepen en de Tiny Houseboats.

Annuleren

Boekingen onder de € 250 kunnen tot een week voor de dag van afvaart kosteloos worden geannuleerd. Voor de overige annuleringen verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

Borg

De borg bedraagt € 250 per boeking per boot voor de Aira 22 en de Maxima sloepen. De borg bedraagt € 1.000 voor de Tiny Houseboats en de Hanse 315.

We vragen je hiervoor een eenmalige machtiging te ondertekenen voor het geval je schade vaart. Dus geen gedoe met contante borg!

Vragen?

Heb je nog vragen na het lezen van deze pagina met praktische informatie voor als je een boot huurt in Friesland? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag!

nl_NLNL