Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij of is het antwoord op je vraag niet duidelijk? Neem dan contact met ons op.

De volgende brandstof is bij de huurprijs inbegrepen. De Aira 22 krijg je mee met een volle tank benzine (E10) en een reservetankje van 5 liter. De Hanse 315 heeft bij aanvang van de huurperiode een volle tank diesel.

De sloepen worden verhuurd inclusief brandstoftoeslag (hiervoor krijg je een volle tank, voldoende om een dag mee te varen).

Alleen bij de Tiny Houseboat wordt het verbruik achteraf verrekend. Je krijgt de boot mee met een volle tank. Lever je hem vol weer in dan betaal je niets. Is hij niet vol dan wordt het aantal liters dat de tank leger is dan bij vertrek in rekening gebracht.

Voor sloepen zijn er routes aanwezig. Je krijgt een routeboekje met mooie routes mee. Door de QR-code voorop het boekje te scannen kun je de routes ook volgen via Google Maps.

Vanuit Heeg kun je met je sloep onder andere mooie routes over de Friese meren te varen en naar bijvoorbeeld Sneek, Langweer, Woudsend of Gaastmeer.

We hebben geen standaard routes voor zeilboten. Wel krijg je een waterkaart van de omgeving mee. Jelle kan je op de dag zelf altijd adviseren rekening houdend met de (verwachte) windrichting en windkracht.

Ook voor de te varen routes en leuke aanlegplaatsen  met de Tiny Houseboat kan Jelle je adviseren.

Ja, je hond of kat mag mee aan boord!

Aan ons betaal je geen bijkomende kosten bij het huren van een sloep, zeiljacht of zeilboot.

Mocht je tijdens je vakantie meer brandstof nodig hebben of overnacht je in een haven dan zijn daar  natuurlijk wel kosten aan verbonden.

En voor de Tiny Houseboat brengen we het werkelijke brandstofverbruik in rekekening.

Heb je de boot voor een dag gehuurd dan kun je ingeval van slecht weer tot 16.00 uur van de voorafgaande dag je boeking omzetten naar een andere dag binnen het lopende seizoen (op basis van beschikbaarheid).

Voor annuleren om andere redenen gelden onze algemene voorwaarden. Wil je je boeking verplaatsen neem dan tijdig contact met ons op.

We verhuren sloepen voor 2-12 personen. Wil je met een groep komen sloepvaren dan kan dat tot maximaal 55 personen.

De Aira 22 is geschikt voor 1-6 personen. Ben je met een groter gezelschap dan kun je natuurlijk meerdere Aira’s huren, we beschikken over 6 Aira’s, dus maximaal 30 personen. 

De Hanse 315 is geschikt voor 1-5 personen en de Tiny Houseboat voor 2-4 personen.

Je kunt bij ons in het seizoen van 1 april tot 31 oktober een boot huren zo lang je maar wilt. De Aira 22 en onze sloepen kun je huren voor een dag of langer. 

De Tiny Houseboat en de Hanse 315 huur je minimaal voor een weekeinde of midweek. 

Tot 15 dagen kun je de boten direct online boeken. Wil je langer boeken neem dan even contact met ons op.

Alhoewel we onze boten zo goed mogelijk onderhouden kan er natuurlijk altijd iets kapot gaan. Neem dan direct contact met ons op en we proberen zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor het probleem, zodat je weer snel verder kun varen en genieten.

Het is niet verstandig een zeilboot te huren als er niemand aan boord zeilervaring heeft. Voor de Aira 22 is het handig als jij of je gezelschap vaker met een open zeilboot gevaren hebt. Voor de Hanse 315 is minimaal een week ervaring als schipper op een kajuitzeiljacht vereist.

Voor het huren van een sloep is geen vaarervaring vereist. Huur je één van onze grotere sloepen dan is  enige vaarervaring wel aan te bevelen.

Ook voor het huren van de Tiny Houseboat is enige vaarervaring met een wat groter boot wel aan te bevelen.

Onze boten zijn uiteraard goed verzekerd. Vaar je onverhoopt schade dan geldt een eigen risico van € 250 voor de Aira 22 en  de sloepen en € 1.000 voor de Hanse 315 en de Tiny Houseboat.

De verhuur van de Aira 22’s en de sloepen is van ’s ochtends 9.00 uur tot ’s avonds 18.00 uur. De tijden van de Hanse 315 en de Tiny Houseboat zijn afhankelijk van de gekozen periode. Tijdens het boeken worden deze tijden vermeld.

Nee voor het huren van onze boten is geen vaarbewijs nodig. Wel is het goed om de vaarregels te kennen. Check bijvoorbeeld de site varendoejesamen.nl

Wij verhuren Maxima sloepen voor 1-12 personen en een Van Vossen sloep voor 2-12 personen. Mooie sloepen om een dagje of langer Friesland te ontdekken.

Wil je een motorboot waar je kunt overnachten denk dan eens aan onze Tiny Houseboat.

Wil je een vaarvakantie op een zeiljacht doorbrengen dan is de Hanse 315 je boot!

De minimum leeftijd om een boot te huren is 18 jaar. Ben je jonger neem dan even contact met ons op over je plannen dan kijken we samen wat mogelijk is.

Verblijf je in Heeg op één van de vakantieparken (zoals Pharshoeke, Waterpark Heeg, Havenresort Heeg, Aqua Vive of Pension Aan het Water) of campings (Watersportcamping Heeg, Camping Lân en Mar of Camping Oan’e Poel) en boek je een boot voor 2 dagen of langer, dan is het mogelijk om je boot te laten brengen en ophalen bij jouw verblijf.

Wanneer je jouw boot 5 dagen of langer boekt, dan bieden we deze breng- en haalservice ook aan in Gaastmeer, Woudsend, Sloten, Langweer, Elahuizen, IJlst en Sneek. Kortom: wil je een boot huren midden in het Friese merengebied, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

nl_NLNL