Zuid-West Friesland is één van de meest prachtige en rustige gebieden in Nederland. Hier kun je heerlijk genieten van de natuur en de Friese meren, en wat is er nou leuker dan dit te doen op een sloep? In deze blog willen we je graag meenemen op een virtuele tour langs de mooiste sloeproutes in Zuid-West Friesland en je enthousiasmeren om deze routes zelf eens te ontdekken.

Route 1: Het Elfstedenvaarwater

 

Een van de bekendste sloeproutes in Zuid-west Friesland is het Elfstedenvaarwater. Deze route leidt je langs de mooiste plekjes van de Friese meren en door de pittoreske dorpjes. 

Tijdens deze tocht kun je onder andere het historische Sloten en het charmante Langweer bezoeken. Het Elfstedenvaarwater is niet alleen prachtig om te zien, maar ook uitdagend om te varen, grote meren,  drukke vaarten en leuke smalle slootjes. 

Maar het uitzicht en de sfeer maken het absoluut waard. Dus kom een boot huren in Friesland!

Heeg boot huren

Route 2: De Ronde van Grou

Als je op zoek bent naar een iets minder uitdagende route, is de Ronde van Grou een goede keuze. Deze route voert je rond het prachtige meer van Grou, langs de oevers en door de jachthavens. Je kunt hier tijdens de tocht heerlijk genieten van de rust en de natuur, en tegelijkertijd een kijkje nemen in het stijlvolle Grou. Bovendien kun je tijdens deze route ook nog eens heerlijk eten en drinken in één van de vele restaurants en cafes langs de oever.

Route 3: De Friese Merenroute

Maxima 550 sloepverhuur Friesland zonder vaarbewijs

 

De Friese Merenroute is een iets langere route, maar absoluut de moeite waard. Deze route leidt je langs de mooiste meren van Friesland, door idyllische dorpjes en langs het Friese platteland. 

Tijdens deze tocht kun je onder andere Heeg, het watersportdorp van Friesland, bezoeken en genieten van de rust en de natuur op de meren. 

Het uitzicht op de meren is adembenemend en zal je zeker niet teleurstellen. Dus kom snel een sloep huren in Heeg!

Conclusie

Zuid-west Friesland is een prachtig gebied vol met mooie sloeproutes. Of je nu op zoek bent naar een uitdagende tocht of een rustige route langs de natuur, er is voor iedereen wat wils. Dus waar wacht je nog op? Huur een sloep en ontdek dit prachtige vaargebied. Kijk ook eens naar onze eigen sloeproutes!

nl_NLNL