Coronavirus (Covid-19) en bootverhuur in Friesland

Het Covid-19 virus is gelukkig onder controle, zeker in Friesland. Wij houden ons aan de richtlijnen van de overheid en volgen de adviezen voor de branche. Hoe zit het nu met bootverhuur in Friesland?

Je vaarvakantie of dagje uit kan doorgaan. Op het water kun je de drukte prima vermijden en 1,5m afstand houden! Alle bruggen en sluizen in Friesland kennen ruimere bedieningstijden om wachten te voorkomen. Veel terrassen in Friesland hebben meer ruimte gekregen, zodat ze de normale capaciteit hebben. Het is dan ook weer erg gezellig op de terassen! Ook de sanitaire voorzieningen zijn inmiddels overal weer geopend. Varen in Friesland is dus prima mogelijk binnen de geldende voorschriften. Kom je binnenkort ook genieten?

Wel vragen wij je rekening te houden met het volgende:

– op de haven blijf je op 1,5 m afstand van ons en eventueel aanwezige andere gasten

– ook bij uitleg van de boot hanteren we de 1,5 meter afstand, bij onze open boten zullen wij jou en je gezelschap vanuit de boot uitleg geven terwijl jullie op de kant staan op 1,5 meter afstand. Uitleg van een kajuitzeiljacht of Tiny Houseboat vindt aan boord plaats, op minimaal 1,5 meter afstand

– verblijf je in Heeg of omgeving dan kunnen we in overleg je boot gratis bij je vakantieverblijf brengen en weer ophalen

Voor algemene informatie en vragen verwijzen we je naar het RIVM, de veiligheidsregio Fryslân en de gemeente Súdwest Fryslân en naar Waterland van Friesland.

× Stel uw vraag!