Eilandhoppen in Zuidwest Friesland

Eilandhoppen

Waar denk je aan bij het woord Eilandhoppen?

Waarschijnlijk krijg je er direkt een ultiem vakantiegevoel bij; strand, zon water, boten, relaxen, zwemmen.

Wist je dat je daar helemaal niet voor naar de tropen hoeft? Of naar Griekenland of naar andere exotische plekken op aarde?

Eilandhoppen kun je namelijk ook gewoon in Friesland. Nu denk je waarschijnlijk, oh ja de wadden eilanden. Daar kun je inderdaad eilandhoppen en ook dat is fantastisch.

Maar ook op de Friese meren kun je eilandhoppen. Zo liggen in het Friese merengebied talloze eilanden, groot en klein waar je heerlijk kunt vertoeven.

Zo vind je in het Sneekermeer, het Heegermeer en op de Fluessen een aantal grotere eilanden met met overal prachtige aanlegplaatsen van de Marrekrite.

Ook talrijke kleinere eilandjes zoals bijvoorbeeld bij Gaastmeer zijn fantastisch om te ontdekken. Een vakantie op het water en daarbij eilandhoppen in Friesland is dus een heel goed idee!

steiger aan eiland Fluessen

Prachtige aanlegplaatsen

Op alle eilanden vind je mooi aangelegde aanlegplaatsen. De aanlegplekken worden beheerd door Recreatieschap Marrekrite. Je vindt hier afvalcontainers en mag gratis afmeren. De maximale ligduur is 3 x 24 uur. 

Om de Marrekrite te steunen kun je een wimpel kopen. Met je bijdrage kan de Marrekrite de ligplaatsen in stand houden, netjes onderhouden en de afvalcontainers legen. Een prachtig staaltje gastheerschap in Friesland.

Konijneneiland

Op het Heegermeer en de Fluessen vind je verschillende eilanden. Hier kun je heerlijk eilandhoppen!  Van de Rakkenpolle (eiland van Heeg) tegenover Heeg naar de Langehoekspole (Konijneneiland) en vervolgens naar de Nije Kruzepole.

Stuk voor stuk hele leuke eilanden om af te meren en een dagje te verblijven. De Langehoekspole heeft dit jaar een prachtig uitzichtpunt gekregen en ook een heel mooi zandstrand. De steigers en aanlegplaatsen zijn allemaal vernieuwd.

Pompeblêden

Leuk detail, als je je landvast om de bolder wilt leggen ontdek je de mooie nieuwe bolders in de vorm van het friese pompebled.  Hoe leuk is dat!

pompeblêden
nl_NLNL