Tiny Houseboat: luxe overnachten en varen door heel Friesland

In een luxe Tiny Houseboat overnachten samen met je familie of vrienden. Verhuur- en watersportbedrijf Genieten op het water maakt het mogelijk. 

Onze Tiny Houseboat ligt verankerd dicht bij het gezellige centrum van Heeg. Als je ervaring hebt met varen, mag je de boot zelf besturen. Zo zien jullie alle mooie plekjes van Friesland vanaf het water.

Je kunt je overnachting combineren met één of twee dagen sloep varen of zeilen. Ook is het mogelijk een rubberboot met aanhangmotor of SUP boards te huren.

“Vier je vakantie op een Tiny Houseboat op of rond het water”

Tiny Houseboat te huur bij Bootverhuur Friesland | Genieten op het water
Tiny Houseboat in de haven in Heeg

De gezellige woonkamer met keuken is van alle gemakken voorzien.

Op het fantastische dakterras kun je optimaal genieten van de omgeving en de zon.

Onze Tiny Houseboat beschikt over een slaapkamer met tweepersoonsbed  (1,60x2m) en een slaapcabine met twee ruime éénpersoons bedden (0,9x2m). Vanuit de slaapcabine hebt u een fantastisch uitzicht. 

Onze houseboats  zijn luxe uitgerust met o.a.

 • centrale verwarming
 • toilet
 • douche met warm water
 • koelkast
 • kooktoestel met oven
 • 2 slaapkamers met in totaal 4 slaapplaatsen
 • 40 pk buitenboordmotor
 • hek- en boegschroef
 • riant dakterras

Als extra’s kun je een bijboot, SUPboard of linnengoed huren.

Lengte o.a.: 9 m

Breedte: 3,70 m

Hoogte: ca. 4,35 m

De Tiny Houseboat is all-risk verzekerd. Het eigen risico bedraagt € 1.000. Hiervoor dient een borg van € 1.000 voldaan te worden. Dit is te doen door middel van:

 • Overschrijving
 • Ondertekenen van een eenmalige machtiging

Bij vertrek zal de tank minimaal voor 75% gevuld zijn, meestal 100%. Hetgeen minder in de tank zit dan bij vertrek wordt tegen de pomprijs van jachthaven de Eendracht te Heeg verrekend. Het verschuldigde bedrag kun je bij vertrek pinnen.

Tiny Houseboat | Geniet van het Heegermeer

 • Direct online boeken
 • Persoonlijke aandacht en deskundigheid van de eigenaren
 • Puur genieten op het water voor een mooie prijs
 • Al onze boten zijn van topkwaliteit
 • Geniet van de mooiste plekjes op het Heegermeer
 • Sloep, zeilboot of een Tiny Houseboat, alles is mogelijk
 

Met vrienden heerlijk varen op de Friese meren, dat kan met een Tiny Houseboat. Neem contact met ons op voor meer informatie of boek direct online.

Een Tiny Houseboat in Heeg: van alle gemakken voorzien

In onze eigen haven in het Friese Heeg ligt onze Tiny Houseboat, geschikt voor maximaal 4 personen. Grenzend aan onze haven ligt het Hegemer Mar, dat weer uitloopt in de Fluessen.  Een Tiny Houseboat is letterlijk een klein huis op het water. Maar wel van alle gemakken voorzien: centrale verwarming, kleine keuken met oven en koelkast, riant dakterras en 2 slaapkamers.  

Met een Tiny Houseboat door heel Friesland varen

Beschik je over enige vaarervaring dan is het van 1 april tot 31 oktober mogelijk om na een korte instructie de boot zelf te varen. Tot en met windkracht 4 vaar je met de Tiny Houseboat door heel Friesland en overnacht je waar je maar wilt. Aan een onbewoond eiland in de Fluessen, in de binnenstad van Sneek of gewoon in een haven. Je bent in ieder geval van alle gemakken voorzien.

Tiny Houseboat in de haven in Heeg
keuken en eettafel
interieur Tiny Houseboat
tweepersoons slaapkamer met uitzicht over het water

Geen ervaring? Oefening baart kunst!

De Tiny Houseboats zijn met enige ervaring zelf te varen doordat ze zijn uitgevoerd met een krachtige motor en boeg- en hekschroef. Natuurlijk ontvang je van ons een goede instructie en is het mogelijk om even een stukje samen te varen voor vertrek.

 

Een vaarplan op maat

Als jullie liever niet zelf willen varen, maar wel meer van Friesland willen zien, dan is dat ook geen probleem. Het is namelijk mogelijk dat onze schipper jullie naar een nieuwe overnachtingsplek vaart. We maken dan vooraf samen een vaarplan op maat. Bel of app voor de mogelijkheden en kosten.

“Een Tiny Houseboat vind je in Nederland bij Genieten op het Water”

Bootverhuur in Friesland: kies je voor een polyvalk, Aira 22 of een sloep?

Naast een Tiny Houseboat huren, zijn er andere mogelijkheden om te genieten van water en de natuur in Friesland. Wij bieden daarom ook bootverhuur in Friesland aan. Ga heerlijk varen in een polyvalk, een moderne sloep of huur een Aira 22 zeilboot. Al onze boten zijn van topkwaliteit.

Aira 22 Bootverhuur Friesland | Genieten op het water

Kajuit zeilboot verhuur in Friesland: de Hanse 315

Genieten op het Water is ook actief in de kajuit zeilboot verhuur in Friesland. De Hanse 315 is een compleet uitgerust zeiljacht voor maximaal 5 personen. Het is van alle gemakken voorzien, bijvoorbeeld toilet, kooktoestel, koelkast, goede bedden, kaartplotter met AIS en een kompas. Je huurt deze zeilboot voor een week, midweek of  weekend.

 

Een Tiny Houseboat huren

Huur nu een luxe Tiny Houseboat en vaar door het prachtige Friese landschap. Je kunt direct online boeken. Als je vragen hebt, mag je telefonisch contact opnemen via: +31 (0)6 133 63 376.

×