Vakantie in Friesland, verrassend leuk!

Friesland

Als je in Friesland op vakantie gaat, voelt het net alsof je in het buitenland bent. En dat komt niet alleen door de friese taal. Friesland voelt gewon net even anders dan de rest van Nederland. Nergens anders tref je de zulke weidse landschappen met prachtige wolkenluchten. En turend over de weilanden zie je dan overal zeiltjes van de boten die door de sloten en over de meren zeilen.  Friesland biedt je eindeloos veel watersport plezier tijdens je vakantie. Nergens vind je zoveel bootverhuur als in Friesland. Nergens kun je zo heerlijk genieten op het water als in Friesland.

Genieten op het water

Op het water kun echt los komen van de drukte en vergeet je even alle dagelijkse beslommeringen. Zodra je op het water bent en je voelt de wind door je haren kom je los van alles en iedereen. Je voelt de golven en voelt de weidsheid. Een hele ervaring.

Er zijn heel veel opties om het water op te gaan. Kanovaren, suppen, zeilen, meevaren op een skûtsje, er zijn veel manieren om te genieten op het water. Bootverhuur Friesland| Genieten op het water in Heeg is een van de leuke adresjes waar je een sloep of Aira zeilboot kunt huren. De sfeer is hier relaxt en gemoedelijk. Je wordt vriendelijk geholpen en de service is top. Je komt gelijk in het fijne vakantiegevoel ook al ben je maar een dagje uit.

boot huren Friesland Genieten op het water

Bijzondere stadjes en dorpjes

Wie kan ze allemaal opnoemen de Friese elf steden? Stuk voor stuk hele leuke grotere en kleinere steden en stadjes die de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen.

Maar naast de Friese elf steden zijn er ook nog van die heerlijke echte watersportdorpen om te bezoeken. Hier start je echte avontuur op het water. In het Friese merengebied vind je de echte watersportdorpen zoals Echtenerbrug, Grouw, Woudsend, Langweer en natuurlijk Heeg. Voor bootverhuur ben je in deze dorpen helemaal aan het goede adres. Je proeft overal de gezellige sfeer van een watersportdorp. Bootjes aan de kade, zeilscholen met groepen kinderen en jongeren die leren zeilen, terrasjes aan het water. Je krijgt hier al snel het ultieme vakantie in Friesland gevoel.

Bijzondere overnachtingen

Op de camping, een leuk hotel, logeren bij de boer. Overnachten kan op vele verschillende manieren in Friesland. Primitief of juist wat meer comfortabel.

Een hele bijzondere ervaring is overnachten op een Tiny Houseboat van Bootverhuur Friesland| Genieten op het water in Heeg. Wat is een Tiny Houseboat? De naam zegt het al: een klein huisje op een boot. De huisboot beschikt over douche, toilet, CV, keuken met koelkast, oven en gasfornuis en vier slaapplaatsen voor volwassenen. Dat is pas luxe overnachten op een boot!

Je kunt op de Tiny Houseboat overnachten in de thuishaven in Heeg, maar als je over enige vaarervaring beschikt kun je er ook het Friese merengebied mee ontdekken. Doordat de boot is uitgerust met zonnepanelen en een flink accupakket kun je ook een aantal dagen in de vrije natuur liggen op een ligplaats van de Marrekrite of aan een meerboei van de Marrekrite. Maar natuurlijk kun je ook aanleggen in Sneek, Heeg, Woudsend, IJlst of één van de andere leuke plaatsen in het gebied. 

En wat handig is: voor een beperkt bedrag huur je een motorbootje met buitenboordmotor bij de Tiny Houseboat. Daarmee kun je vanaf je ligplaats in de natuur naar een terrasje of even boodschappen doen. Ook leuk voor kinderen om mee te spelevaren.

 

De Tiny Houseboat is te huur bij Bootverhuur Friesland | Genieten op het water.

nl_NLNL