Overname Jachtverhuur van der Pol

Bootverhuur in Friesland | Genieten op het water

Aan het einde van het seizoen 2017 is Astrid gestopt met de verhuur. Nadat in 2018 de verhuur een jaar stil heeft gelegen heeft Genieten op het water per 1 april 2019 een deel  van het terrein en de boten van Astrid overgenomen. 

Na een succesvol eerste seizoen waarbij de vloot van polyvalken is uitgebreid met een Viko zeiljacht, een aantal Maxima sloepen en een unieke Tiny Houseboat zijn voor het seizoen 2020 een aantal Aira 22 zeilboten toegevoegd aan de vloot.

In 2021 zijn alle polyvalken vervangen door Aira 22’s en is ons Viko zeiljacht vervangen door een rijk uitgeruste Hanse 315. En last but not least hebben we een tweede Tiny Houseboat en een prachtige Maxima 750 Flying Lounge aan de vloot toegevoegd.

Inmiddels hebben we al veel voormalige klanten van Astrid mogen begroeten. Mocht je ook een keer kennis willen maken dan ben je van harte welkom in Heeg. En uiteraard kun je onze vloot ook op deze website vinden en zijn we voor vragen bereikbaar via Whatsapp, mail of telefoon.

Jelle & Inge

Jachtverhuur van der Pol stopt

Bron: Groot Sneek

HEEG – Jachtverhuur van der Pol in Heeg trekt per 1 september 2017, na bijna 45 jaar bootverhuur, de stekker eruit.
De branche veranderde door de jaren heen. Van bescheiden zeilbootjes naar compleet uitgeruste, luxe jachten. De drie generaties die aan het roer stonden, hebben dit gezien, er in meebewogen en nu ook besloten er niet meer verder in mee te gaan.

Jahctverhuur van der pol Sneek

In de jaren ‘70 startte Arjen van der Pol met de verhuur van 16m2, ook bekend als BM’er, aan de Tsjerkesleat in Heeg. Zijn oudste zoon Lieuwe timmerde in de garage de houten BM’ers in elkaar. Gaandeweg werden deze houten zeilboten verwisseld door polyvalken en verhuisde het bedrijf in 1986 naar de Draei in Heeg. Jarenlang gingen veel gasten zeilzwervend in een polyvalk met dektent, matje en een slaapzak door Friesland. In de jaren ’90 nam Lieuwe het roer over en veranderde de naam van Jachtverhuur A. van der Pol & zn in Jachtverhuur van der Pol. 

Begin 2000, verhuisde het bedrijf opnieuw. Aan de Gouden Bodem werd de vloot uitgebreid met kajuitzeiljachten en ook een motorsloep. Er ontstond een terugloop in ‘zeilzwervers’ en kajuitzeiljachten boden nu eenmaal meer comfort. In 2006 besloot Lieuwe een stapje terug te doen en gaf de beurt aan de volgende generatie, dochter Astrid. Nu, na elf jaren heeft Astrid besloten te stoppen met het jachtverhuur.

Polboten.nl Pol boten Sneek

nl_NLNL