Wat neem je mee als je gaat varen in Friesland?

Ga je een dagje varen of een weekeinde of langer op vaarvakantie in Friesland? En weet je niet waar je allemaal aan moet denken? Op deze pagina helpen we je verder als je gaat varen in Friesland!

Een dagje sloepvaren of zeilen

Heerlijk een dag het water op! Maar wat neem je dan mee? Allereerst goede kleding, afgestemd op het weer van die dag. Is de weersvoorspelling onzeker? Hou er dan rekening mee dat het op het water altijd wat frisser aanvoelt dan op het land.

Onder het mom ‘slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’ kun je ook bij wat minder weer een fantastische dag op het water hebben als je maar goed gekleed bent. Meerdere laagjes kleding is een perfecte oplossing, je kunt dan makkelijk een laagje uit of aan doen. Bij kans op een buitje is het verstandig om goede regenkleding mee te nemen.

Is het een zonnige zomerse dag vergeet dan je zwemkleding niet. Niets is lekkerder dan je boot voor anker te leggen of aan te leggen aan een eilandje om een verfrissende duik te nemen in het Friese water vanuit je sloep of zeilboot. En op het water verbrand je snel dus vergeet vooral je zonnebrand niet om te smeren.

Natuurlijk kun je zwemvesten van ons meenemen voor een veilige dag of vaarvakantie in Friesland op het water.

Vaarvakantie in Friesland in een Tiny Houseboat of een kajuitzeiljacht

Een vaarvakantie in Friesland is eigenlijk niet veel anders dan een vakantie in een vakantiehuis, behalve dan dat het huis drijft en je van plek naar plek meeneemt! Denk bij het inpakken daarom ook aan wat je normaal mee neemt naar een vakantiehuis!

Op de Tiny Houseboats zijn kussens en dekbedden aanwezig. Lakens, dekbedovertrek en handdoekenpakketten zijn bij te boeken. Huur je een kajuitzeiljacht dan is het mogelijk dekbedden, kussens, linnengoed en handdoekpakketten te boeken. 

Verder is het verstandig om een wind- en waterdichte jas en voldoende kleding mee te nemen, zodat je op alle weersomstandigheden voorbereid bent.

De Tiny Houseboats en kajuitzeiljachten zijn volledig uitgerust met pannen, borden, bestek, glazen, etc. zodat je je culinaire kunsten ook aan boord kunt vertonen. Ook is er een koelkast aan boord.

Om veilig vakantie te kunnen vieren kun je gratis zwemvesten van ons meenemen.

Handige checklist voor je vaarvakantie in Friesland

Onze boten

nl_NLNL